Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
CRESTEREA PORCILOR
Last Updated: Jul 30 2023 08:26, Started by
bitubv
, Jul 30 2005 20:12
·
2
#181
Posted 27 September 2010 - 11:59
gigidinchitila, on 27th September 2010, 12:55, said: "Se aduce un camion de animale de sacrificat 100-110 kg din Olanda sau Ungaria cumparate cu 1 EUR pe kg, se incarca in remorcutze mici, se ung un pic cu balegar sa para mai rustic si se vand in targ cu 10 RON pe kg " Carnea a fost foarte OK deci se pare ca 1 luna in regim gospodaresc e suficient pentru a-i da savoare! Sau, alta varianta: se cumpara carcasa de scroafa din Spania, animale in varsta de 5-6 ani, se aduce carcasa in bucuresti, se parleste cu arzatorul, si se vinde ca "porc de casa". |
#182
Posted 27 September 2010 - 12:26
Sunat la Peris, vand sambata animale in viu, pret 10 ron intre 70-90kg si 9.5 ron peste 90 kg...
Sa caut si pe la ceilalti, va tin la curent.. |
#183
Posted 27 September 2010 - 20:23
#184
Posted 27 September 2010 - 20:32
#185
Posted 28 September 2010 - 18:07
#186
Posted 28 September 2010 - 22:46
wiseguy76, on 28th September 2010, 19:07, said: Da, daca te duci la mall si dai 10 lei pe o chiftea facuta din resturi de carne si pe un pahar de sifon cu aroma de cola, nu e mult. 2. e mult avand in vedere ca hipermarketurile vand carcasa la acelasi pret...Adaosuri, transport, abatorizare, etc... Avand in vedere ca il iau din poarta fermei, nu ma astept sa mi-l vanda la pretul la care livreaza ei engros dar nici sa ceara cat merge piata parca nu e ok. In opinia mea o afacere inseamna un oarecare profit de ambele parti, altfel se cheama nesimtire. Pana la urma o sa cumpar si la banii astia daca nu gasesc in alta parte dar nici nu consider ca e tocmai normal ce se intampla, din punctul meu de vedere e fix prostia/calicia romanului care iti cere pe leguma la poarta pret egal sau mai mare cu cel din piata... Si cum pe astia care procedeaza asa cu legumele sau branza, ca sa dau doar 2 exemple, ii tratez cum se cuvine, adica le dau intalnire in piata, unde e concurenta, o sa incerc si cu guitul sa procedez la fel...Macar o sa incerc, sa nu ma simt chiar fraier din prima |
#187
Posted 07 October 2010 - 09:02
parintele, on 28th September 2010, 19:46, said: 1. nu ma duc la mall, nu mananc cheftele si nu beau sifon... 2. e mult avand in vedere ca hipermarketurile vand carcasa la acelasi pret...Adaosuri, transport, abatorizare, etc... Avand in vedere ca il iau din poarta fermei, nu ma astept sa mi-l vanda la pretul la care livreaza ei engros dar nici sa ceara cat merge piata parca nu e ok. In opinia mea o afacere inseamna un oarecare profit de ambele parti, altfel se cheama nesimtire. Pana la urma o sa cumpar si la banii astia daca nu gasesc in alta parte dar nici nu consider ca e tocmai normal ce se intampla, din punctul meu de vedere e fix prostia/calicia romanului care iti cere pe leguma la poarta pret egal sau mai mare cu cel din piata... Si cum pe astia care procedeaza asa cu legumele sau branza, ca sa dau doar 2 exemple, ii tratez cum se cuvine, adica le dau intalnire in piata, unde e concurenta, o sa incerc si cu guitul sa procedez la fel...Macar o sa incerc, sa nu ma simt chiar fraier din prima Ai mai avansat cu cautarile?! Ai fost pe la Peris sa vezi ce animale au? Tine-ne si pe noi la curent pentru ca sigur mai este lume interesata |
#188
Posted 07 November 2010 - 11:01
Se apropie decembrie .... Ce preturi sunt la porci ? Prin targuri ma refer , la viu ?
Pe la Medias , de exemplu 6 lei / kg !! |
#189
Posted 24 November 2010 - 10:32
Danyela_Fufy, on 7th November 2010, 11:01, said: Se apropie decembrie .... Ce preturi sunt la porci ? Prin targuri ma refer , la viu ? Pe la Medias , de exemplu 6 lei / kg !! |
#190
Posted 18 December 2010 - 21:52
Ce noutati mai aveti despre Cooperativa Muntenia?
Nu am mai vorbit de mult despre subiectul asta, dar cum am mai zis in trecut pe mine ma interesa forma de asociere in mod deosebit. Vroiam sa vad ca este posibila o asociere intre mai multi producatori cu beneficii comune, as fi intristat sa constat ca business-ul nu mai functioneaza iar cauza sa fie purul stil afaceristic romanesc! |
#191
Posted 18 December 2010 - 22:16
Functioneaza, functioneaza ...
Si-au construit si un abator propriu. Deja isi permit sa-si selectioneze candidatii la asociere... A fost o emisiune acum vreo cateva saptamani cu Adrian Radulescu (unul din membrii fondatori, actualmente si secretar de stat la agricultura). |
#192
Posted 22 December 2010 - 16:09
Salutare.
Ma intereseaza si pe mine aceasta parte a agriculturii, insa ma intreb la o ferma medie sa zicem circa 300 - 400 de porci pe serie cum se trateaza dejectiile. Ma refer in special la cele grosiere. Stiu ca fecalele de porc contin prea mult fosfor, care nu poate fi asimiliat si astfel ramane. Se poate arunca pe camp ca si cel de la vaci? sau are nevoie de ceva timp pentru "macerare". |
#193
Posted 23 December 2010 - 14:25
#194
Posted 23 December 2010 - 19:23
mihaionescu, on 22nd December 2010, 14:09, said: Salutare. Ma intereseaza si pe mine aceasta parte a agriculturii, insa ma intreb la o ferma medie sa zicem circa 300 - 400 de porci pe serie cum se trateaza dejectiile. Ma refer in special la cele grosiere. Stiu ca fecalele de porc contin prea mult fosfor, care nu poate fi asimiliat si astfel ramane. Se poate arunca pe camp ca si cel de la vaci? sau are nevoie de ceva timp pentru "macerare". Termenul asta de "tratat" dejectiile trebuie sa il clarificam putin. Exista metode de tratat efectiv dejectiile prin utilizarea unor culturi bacteriene ce accelereaza descompunerea lui in fosele de colectare. Avantajul principal este al crescatorului pentru ca daca are de exemplu o hala unde colectarea dejectiilor se face sub boze iar eliminarea lui la sfarsitul ciclului, daca nu il tratezi ca mai sus, va avea o consistenta destul de mare ce va face foarte grea manopera de evacuare, in speta vidanjarea. Sunt multe firme pe piata ce ofera solutii bacteriene pentru tratat dejectii. Nu stiu in RO...trebuie sa cauti. Apoi continul dejectiilor in P nu este o problema decat daca fosforul este in exces in ratie. Retentia unor elemente precum azot, fosfor sau sulf la porci este destul de mica, aproximativ 50% din ratie. Restul se elimina dar depinde si de stocarea dejectiilor , daca se face in mediu aerob sau anaerob, cu paie, fara paie...toate astea influenteaza continutul final. O problema pentru sol poate fi pH-ul dejectiilor dar la porc nu este problema, este aproape neutru. Concluzia este ca se se poate administra direct pe sol fara maturare separata (dupa un ciclu de productie oricum o mare parte din el s-a maturat in fosa de colectare) dar ca sa fie treaba facuta bine se recomanda inainte o analiza atat a solului cat si a dejectiilor, atat chimic cat si microbiologic, apoi vazut si cat de departe este panza de apa, ce cultura a fost inainte, ce vrei sa fie dupa, etc. Una din metode era imprastierea lui iarna peste zapada (forma lichida ce se scotea cu vidanja). |
#195
Posted 30 December 2010 - 18:20
horia66, on 18th December 2010, 22:16, said: Functioneaza, functioneaza ... Si-au construit si un abator propriu. Deja isi permit sa-si selectioneze candidatii la asociere... A fost o emisiune acum vreo cateva saptamani cu Adrian Radulescu (unul din membrii fondatori, actualmente si secretar de stat la agricultura). |
#196
Posted 03 January 2011 - 12:34
buna ziua as dorii sa imi raspunda cineva care e specialist sau a mai avut de a face cu urmatoarea problema:in februarie am achizitionat 6 purcei de rasa carne de la cineva care ia adus de la o ferma de profil din ungaria,zic ca sunt de carne deoarece in decembrie la sacrificarea unuia dintre ei porcul avea in jur de 180 de kilograme si slanina nu era de nici 2 degete,pana aici totul e ok au cresut foarte frumos dar vroiam sa tin o scroafa din soiul asta pentru inmultire, tin sa precizes ca din cei 6 purcei erau 4 scrofite si 2 erau masculi castrati,dar nu a avut calduri nici una dintre cele 4 scrofite mentionez ca nu e prima generatie de purcei pe care o cresc.Eu banuiesc ca nu au avut calduri din cauza alimentatiei si ritmului de ingrasare sustinut la care i-am supus,pana pe la 8 luni nu lipsea de la nici o masa concentratele cumparate de la magazin de profil,in amestec cu porumb. srot de floarea soarelui,grau furajer si tarate toate fiind macinate dupa aia am scos concentratele cumparate de la magazin.As dorii sa stiu unde am gresit sa fie oare alimentatia sau pot fii si alte cauze,mai am o scrofita care are cam 160 de kg la care nu cred ca mai am sperante sa ma inmultesc,probabil voi apela la achizitionarea de purcei de la ferma din ungaria si chiar vreau sa ma inmultesc si nu mai vreau sa gresesc ca si anul care tocmai a trecut,va multumesc anticipat
Ps:daca stiti ceva metode de inducere a caldurilor in afara de cele cu hormoni injectabili sau cu vierul ,ceva care se pot face si in gospodarie fara ajutorul medicului veterinar(asta in cazul inducerii caldurilor cu hormoni injectabili) |
#197
Posted 03 January 2011 - 16:12
marin81, on 3rd January 2011, 12:34, said: ... Eu banuiesc ca nu au avut calduri din cauza alimentatiei si ritmului de ingrasare sustinut la care i-am supus, ...... Ritmul de ingrasare "sustinut" nu avea cum sa fie mai mult de furajarea la discretie, si in nici un caz nu ar putea fi invinuit de lipsa aparitiei caldurilor - ba dimpotriva ... Vrei sa spui ca scrofitele achizitionate nu au intrat absolut niciodata in calduri, de cand le-ai cumparat ? Inteleg ca unele deja le-ai sacrificat. Te-ai uitat atent, mai aveau ovare ? La ce varsta / greutate le-ai cumparat ? Esti sigur ca nu fusesera castrate anterior ? |
#198
Posted 05 January 2011 - 09:49
I-am achizitionat in luna februarie anul trecut si aveau atunci varsta de 7 saptamani si masculii au venit castrati, Da le-am sacrificat si vandut pe toate in afara de una singura pe care o sa o sacrific prin luna februarie dar intre timp mai doresc sa achizitionez iarasi cativa purcei de aceelasi fel si vreau sa ma inmultesc si sa imi cresc efectivul de purcei in fiecare an nedorind sa mai fac aceeasi greseala ca si anul trecut.
PS nu m-am uitat daca mai aveau ovare si nu au intrat de loc in caduri de cand le-am achizitionat Edited by marin81, 05 January 2011 - 09:51. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users